Kukláči vtrhli na služby Božie v Kaluge,Rusko

V nedeľu 28. februára t.r. sa v meste  Kaluga v nedávno vysvätenom dome predpoludním konali pravidelné luteránske  služby Božie .Konala sa ordinácia pastora Dmitrija Jurjeviča Martyšenka. Ordinoval titulárny arcibiskup ELCR Jozef Baron za asistencie farára cirkevného zboru ELC AV v Rusku v Povlovom Posade Olega Igoroviča Kniazeva. Bohoslužba bola narušená vtrhnutím 11 samopalmi ozbrojenými príslušníkmi miestnej polície. Na otázku, čo tu robia, jeden z nich odvetil, že "dostali signál, že sa tu schádzajú teroristi a rozdáva sa tu teroristická literatúra". Vysvetlenie, že Biblia a knihy AV nie sú teroristickou literatúrou , políciu nepresvedčili. Kňazi pokračovali ďalej v bohoslužbe. Potom prišli ešte ´Další traja policajti. Jeden si stál pri vchode a nepúšťal nikoho von , ani dnu. Žena-policajtka si vybrala papiere a začala provokačne písať záznam o priebehu a obsahu bohoslužby. Tretí policajt všetko snímal kamerou.

Pastor Martyšenko už napísal sťažnosť splnomocnencovi pre práva človeka. Kópie odovzdal úradu gubernátora mesta a poslancom mesta. Moskovskí právnici ELC AV v Rusku pre mestskú prokuratúru  pripravujú dokumentáciu o porušení ústavných práv občanov Ruskej federácie.Ku skúmaniu incidentu sa pridali tiež ochrancovia práv.

/www.luther.ru/

2 komentáre k “Kukláči vtrhli na služby Božie v Kaluge,Rusko”

  1.  komunisti zostanú komunistami, svojich manierov sa už nezbavia.Kresťania boli a zostanú pre nich teroristami…

    Každý socialista v EU by mal povinne absolvovať aspoň tri dni reálneho socializmu.

    Odpovedať
    • mna skor zaujima ako na to reaguje medzinarodne luteranske spolocenstvo… domaca pravoslavna cirkev… alebo je to jedno ako aj cielene kynozenie krestanov v nigerii?

       

      Odpovedať

Vložiť komentár