Odpustenie a zmierenie

Odpustenie a zmierenie

Odpustenie a zmierenie je veľmi vážna vec! Mnoho ľudí, rodín, národov potrebuje túto terapiu. Zmieriť sa navzájom, zmeniť nenávisť na priazeň, napätie na pokoj, zlé vzťahy na dobré! Zmierenie však začína oveľa hlbšie ako si na prvý pohľad vieme pripustiť: v našom vnútri − srdci. Skôr, než sa rozhodneme zmieriť s človekom − mali by sme začať uvažovať nad svojim zmierením s Bohom, pretože porozumieme zmyslu zmierenia. Je postavené na odpustení viny. Ak sa voči nám niekto prehrešil − je voči nám vinný. My sme sa však v skutočnosti omnoho viac prehrešili voči Bohu. Sme vinný! A Boh nám odpustil, zmazal náš dlh voči Nemu, dlžný úpis roztrhal a zahodil. Teda presnejšie − urobil to Ježiš Kristus na kríži!

Pokoj Vám!!

Komentáre k “Odpustenie a zmierenie

  1. Miroslav

    Reakcia na článok
    16.1.2019 Miroslav Kucek, Moravské Lieskové, okres Nové Mesto nad Váhom

    Moja skúsenosť je taká, že kto nie je zmierený s Bohom, nemôže byť zmierený ani so svojim blížnym, veľa ľudí, strašne veľa ľudí žije celý svoj život v neodpustení, pre hoc akú malú vec sa nedokážu zmieriť, veľa manželských párov žije v neodpustení navzájom voči sebe, dokonca si toto neodpustenie dokážu držať v sebe aj mnoho rokov po smrti svojho partnera, Pre toto neodpustenie veľa ľudí nenachádza BOHA a to môžu chodiť aj celý život do kostola a Boh sa ich v ničom nedotýka, je tu prekážka, Boh pri nich mlčí.
    Prečo mlčí, prečo nehovorí ??
    No preto, že človek neodpustil, preto ani Boh neodpúšťa a človek sa minie cieľu, nedosiahne nebo. Toto je veľmi vážna vec. K Bohu a k Ježišovi k nášmu Spasiteľovi sa nedostane človek, ktorý sa drží hriechu, BOH je svätý a náš hriech je prekážkou , je hrádzou ktorá bráni poznať BOHA, či akokoľvek sa ku nemu priblížiť.
    Toto som sa naučil odvtedy , čo som sa rozhodol, že Boha budem poslúchať a nie sa mu protiviť, je tomu už 26 rokov, je dobré pre človeka, keď urobí takéto rozhodnutie.

    Preto Ťa vyzývam, zanechaj akýkoľvek hriech, vyznaj ho Bohu , aj človeku, a potom skús Boha, poznáš že ON je a On existuje, poznáš ho vo svojom vnútri a na ten
    dotyk nezabudneš, On ŤA bude viesť ďalej svojim životom.

Komentovať