Evanjelium podľa Jána v perfektnej angličtine

Číta Sir David Suchet, známy ako herec v detektívkach Agatha Christie, detektív Poirot.

Vychovávaný bez náboženstva, pôvodom zo židovskej rodiny, v roku 1986 prešiel Suchet náboženskou konverziou po prečítaní listu Rimanom 8 vo svojej hotelovej izbe; krátko nato bol pokrstený v Anglikánskej cirkvi.

Suchet v rozhovore pre časopis Strand Magazine uviedol: „Vierou som kresťan. Myslím, že ma prenesie cez veľkú časť môjho života. Veľmi verím v zásady kresťanstva a princípy väčšiny náboženstiev, že v podstate sa musí človek odovzdať vyššiemu dobru. “

V roku 2012 Suchet nakrútil pre BBC dokumentárny film o svojom osobnom hrdinovi, svätom Pavlovi, aby zistil, aký bol ako človek, mapujúc jeho evanjelizačnú cestu v Stredozemí. O dva roky neskôr nakrútil ďalší dokument, tentoraz o apoštolovi svätom Petrovi.

1. novembra 2012 ho Britská biblická spoločnosť vymenovala Davida Sucheta a doktorku Paulu Gooderovej za svojich podpredsedov.

Po čase, keď sa rozlúčil so svojou úlohou Hercula Poirota, si Suchet splnil 27-ročnú túžbu vytvoriť zvukový záznam novej medzinárodnej verzie Biblie, ktorá bola vydaná 24. apríla 2014.

Komentovať