Betlehemská hviezda 2020

                    Betlehemská hviezda 2020 na nočnej oblohe  

To svetlo svieti v tme, ale tma Ho nepohltila. J 1,5

    Konjunkcia (spojenie) dvoch planét – Saturnu a Jupitera v súhvezdí Rýb je od čias Johannesa Keplera (Praha-Hradčany 17.decembra 1603) tiež známa ako Betlehemská hviezda. 

    V r.1925 rozlúštil nemecký učenec znaky novobabylonského klinového písma a tým aj klinopisné záznamy slávnej antickej babylonskej astrologickej školy v Sippare. Medzi veľkým počtom vedeckých údajov a pozorovaní našiel aj poznámku o postavení planét Jupitera a Saturna v súhvezdí Rýb v roku 7 pred Kr. Podľa židovskej tradície boli Ryby znamením Izraela, znamením Mesiáša. (Dnes všeobecne uznávaný rok narodenia J.Krista je rok 7).

     Zimný slnovrat, 21. december, je čas, kedy je deň najkratší a noc najdlhšia … je to doslova „najtmavší deň“ a je začiatkom tmavého zimného obdobia. Práve v najtemnejšom dni tohto roku 2020 sa Jupiter a Saturn opäť stretli a priniesli nám vianočnú hviezdu do našej dnešnej tmy. Takže keď pozeráme na tohtoročnú konjukciu, môžeme si pripomenúť, Ježišovo slová: Ja som svetlo sveta… On je Svetlo, ktoré prišlo pre celé ľudstvo, aby nás priviedol do svojho večného svetla.

Tu je odfotená konjukcia v Juhoafrickej republike, ktorá je známa tým, že je tam veľmi málo smogu.

Komentovať