Pripájame sa ku kondolencii ECAV

Kondolencia pri dopravnej nehode

Kondolencia pri dopravnej nehode

Smutne známa “cesta smrti” z Nitry do Zlatých Moraviec si v stredu na poludnie vyžiadala ďalšie obete. Žiaľ, mnoho obetí. Doterajšie informácie hovoria o dvanástich mŕtvych, z toho štyri deti. Ich počet však nemusí byť konečný. Mnohí ďalší sú vážne zranení. Je to hrozná tragédia, ktorá sa zaradila k tým najhorším na Slovensku. 

Cítime úprimnú bolesť a je nám nesmierne ľúto každého jedného vyhasnutého života, všetkých ťažko zranených, ktorí bojujú o život, i všetkých ostatných zranených. Myslíme na rodiny, ktoré v dnešný smutný deň stratili svojich drahých. V mene členov Evanjelickej cirkvi a. v. na Slovensku im vyjadrujeme svoju úprimnú sústrasť. Prosíme, aby ich v týchto chvíľach a nasledujúcich dňoch držala a posilňovala milosť Božia. Pane, prosíme, potešuj všetkých plačúcich!
Veľmi si vážime pomoc, ktorú na mieste nešťastia účastníkom nehody okamžite poskytovali posádky okoloidúcich áut, a potom hasiči, zdravotníci, policajné zložky, či obec Jelenec. Všetko, čím je naplnený náš bežný život, akoby prechádzalo radikálnym prehodnotením. Je tu cynická moc smrti, ktorá nás zasahuje akoby bez logiky, zatrasie nami a vystavuje nás skúške zo vzájomnej pomoci, súcitu a ešte úplne inak poňatej ľudskosti.
Dovoľujeme si vyzvať všetkých vodičov, aby boli za volantom čo najviac ohľaduplní, neriskovali a brali zreteľ na možné ohrozenia iných. Na cestách je v stávke veľa životov a životných plánov, ktoré môžu byť v okamihu nenávratne zmarené. Kiež by sa takéto nešťastia už neopakovali.

Komentovať