Circum dederum, alebo: Zahučali hory, zahučali lesy, kdeže sa podeli ministrove…

Circum dederum, alebo: Zahučali hory, zahučali lesy, kdeže sa podeli ministrove…

Circum dederum, alebo: Zahučali hory, zahučali lesy, kdeže sa podeli ministrove časy?

Bývalý minister životného prostredia P. Žiga prostredia bol tvrdým podnikateľom v ťažbe dreva v slovenských lesoch a nedá sa vylúčiť, že sa tohoto biznisu dosiaľ nevzdal. Sú isteže aj výnosnejšie kšefty, napríklad so železným šrotom a farebnými kovmi cez zberné suroviny. V nich skončili aj mnohé historické a umelecké bronzové artefakty za cenu šrotu. Nehovoriac o šafárení multimilionára Počiatka, cez známy obchod na jachte, v čase jeho bašovania ako ministra financiíí SR. Dnes je Žiga ministrom hospodárstva a prejavuje účinnú ľútosť doplatiť nezaplatené pohľadávky voči finančnej správe. Holoruby slovenských lesov a zdevastované holiny iba nemo kričia do neba.

Duchovný spánok opozičných politikov do ktorého sa uložili, napríklad aj urazený šéf Obyčaných ľudí (OĽANO), ministrom (služobníkom) vyhovuje.  Aby zamestnali novinárov, ktorí občas niečo napísať musia, keďže živia seba a svoje rodiny, dostala slovenská verejnosť na tanier ohlodanú kosť v podobe skutku “vraždy Volzovej”, “spáchanú” politickou mŕtvolou, ministrom hospodárstva P.Ruskom. Nie že by som dakedy Ruskovi veril, volil ho, alebo obdivoval jeho mafiánske praktiky.

Dnes však nielen bulvár, ale aj akože seriózni novinári píšu o “vražde”, v Nemecku žijúcej Volzovej a “doživotí” pre údajného objednávateľa. Mafinánski bosovia, viacnásobní vrahovia s viacerými priznamými vraždami na krku a ešte väčším počtom nepriznaných, odsúdených na doživotie, zavetrili možnosť zaradiť sa o pár rokov medzi poctivých a bezúhonných občanov, aby si užili nazbíjané majetky. Tesne pred vypršaním 20 ročnej premlčacej doby, ohlásili podkovaní bosovia “závažný trestný čin”. Ohlásili ponúknutú odmenu v sume 20 miliónov a dokonca prevzatý preddavok pol milióna Sk! Noviny píšu už píšu o “doživotí” pre Pavla Ruska, ktorý je zatiaľ vo vytrovačke, po divadelom zaistení kukláčmi. Pripusťme najskôr, že je to pravda

Ak je to pravda, tak platí:1. Bosovia neohlásili trestný čin, čo je samo osebe trestným činom. Prevzali zálohu, čo je tiež trestným činom. Marili policajné “vyšetrovanie”, čo je tiež trestný čin.

Ak sa skutok nestal a mafiáni si vymýšľajú, respektíve im nejaký “právnik” v štýle Štefana Sadikiho poradil ako pomôcť neschopnej polícii a všetkého schopnému ministorvi a jeho generálovi, – aj to je trestný čin, ohovárania, krivej výpovede a zavádzania, ktorého dôsledkom je míňananie peňazí daňových poplatníkov. Čo vy na to, pani ministerka spravodlivosti Žitňanská?

Opakujem, že Pavla Ruska naozaj “nemusím”, rovnako ako jeho kamarátov, Kočnera a iných. Načo je však dobré toto divadielko?

Zdá sa, že na to, že iný minister hospodárstva, ten súčasný, nemusí odpovedať na otázky stále okrádaného národa, lebo všetci – riešia ministra bývalého.

Myslím si, že ide o premyslený odpútavací manéver. V týchto hrách je terajší minister vnútra a jeho šéf majstrom. Táto taktika bola použitá už mnohokrát a vždy úspešne. Stavím sa, že Rusko potichu z basy vypochoduje a kauza pôde “do stratena”. Prídu ničotné voľby do zbytočných VÚC, dušičky a potom rozdávanie balíčkov k Vianociam. Po Novom roku Ruskovi poslendú lumpáreň Maják zodpovední prepáčia. Výmenu bytov v Kočnerovom komplexe budú tolerovať, tak ako v komplexe Bašternákovom. A možno príde aj na malé odškodné, keďže P. Rusko už na tom nie je tak dobre ako kedysi. – Večne spievajúce lesy Slovenska medzitým dospievajú svoje Circum dederum.

Ľ.Batka st.

Komentovať