Veľká prerábka

Veľká prerábka

Niekto klope?  Tak vitaj v tomto mojom príbytku Pane Ježiši. Však prejdi ďalej.Zaplatil si celú hypotéku, dosť draho, až sa divím. Odteraz je to tu vraj Tvoje. Čože, celé?

Nemusíš sa vyzúvať…No dobre teda, keď si sa už vyzul, chcel by si papuče? Mám len takéto vyšľapané. Odlož si, páči sa, tu je vešiak – za dverami. Aha, nie je tam miesto – tie prevrátené kabáty a pláštiky a masky fakt zaberajú dosť miesta. Myslíš, že to už nebudem potrebovať?… Tak ok, to pretriedime potom.

Hej, tuto mám obývačku. Sem si občas púšťam hostí. Tu sa občas ešte niekto zdrží na návšteve. Je to tu trochu tmavé a malé a zišlo by sa vyvetrať. Ale dá sa tu vydržať? Čo povieš? Ale kam ideš?

Že si to chceš prejsť celé? No veď – môžme . Ukážem Ti, ako som si to tu pekne ponatieral. Narobil som sa pri tom – priam čertovsky. Túto farbu dodávala firma Pýcha & Pohodlnosť – celkom fajn náter, nie? No hej, trošku to plesnivie pod tým, ale vadí to?

Tu je kuchyňa – kde trávim asi najviac času. Môžeš pootvárať okná nech tu prúdi čerstvý vánok Tvojho Ducha.

Do chladničky sa môžeme tiež pozrieť – ukážem Ti aj čo varím a z akej potravy sa živím. Toto mali v akcii. Myslíš že toto neni zdravé? No veď trošku je to už po záruke – ale jedávali to aj naši predkovia, tak prečo by to nebolo dobré? A jedia to tu všetci. Ok, tak do koša. Pôjdeme teda na nákup do toho krámu “Zdravá duchovná potrava”. V nedeľu? To snáď nie, vtedy mám tenis.

Dobre, pomôžem Ti povynášať tie haraburdy, ktoré som za tie roky nazbieral. Ale sú tu aj veci, ktorých sa ešte pustiť nechcem – zatiaľ mi dobre slúžili. Fakt ich treba nahradiť? Tak mi prosím pomôž ich nahradiť, ale prosím niečím značkovým…

Zlozvyky? Nájdeš v prednej izbe. Túžby po peniazoch a vplyve a sláve mám hen v sekretári – pekne za sklom, aby ich bolo vidno. V knižnici si pekne ukladám užitočné príručky – moje obľúbené – Spoľahni sa na seba. Zo série od vydavateľstva “Nikdy-nikomu-nič” mám všetky zväzky.

Nenávisť? – vyťahujem iba občas – je pod schodami, založená hnevom a ľahostajnosťou.

Spálňa je tu vľavo – fakt to chceš vidieť? To čo robím v spálni ale doteraz nikoho nezaujímalo. To tu v susedstve hovorí každý.

Čože? No, áno, do pivnice sa ide po týchto úzkych schodoch. Tam by si našiel také miestnosti, do ktorých chodím iba ja. To čo tam nájdeš, Ťa asi nepoteší – opatrujem tam nejakých tých “kostlivcov”, už dlhé roky a je tam skriňa s nápisom zlé náklonnosti.

Tak sa tu môžeš zabývať a zariadiť. Dobre, môžeš to všetko vyčistiť, vyhádzať a deratizovať.

Počkať, ale načo sem nesieš ten vercajch? Akože prerábka? A načo Ti je tá veľká pucka a zbíjačka – počkať, akože ideš váľať priečky? Nové okná? No opýtam sa susedov, čo by na to povedali…

Uáaaa…

Komentovať