Fenomén Futbal

Fenomén Futbal

Začiatok tohtoročného leta sa uskutočňuje v hviezdnom znamení futbalu. Na mape hviezdnej oblohy by sme toto znamenia zatiaľ nenašli, ale inak sa s ním stretáme všade. Fenomén Futbal zaujal opäť celú Európu, súčasne aj Južnú Ameriku, i ostatný svet. Pochopiteľne, nás Slovákov zaujímalo najmä prvé historické vystúpenie slovenskej reprezentácie pod vedením Jána Kozáka. Po pekných výkonoch v kvalifikácii mali mnohí “veľké oči” aj pri účinkovaní v samotnom Francúzku.

 

Fracúzko aspoň na krátky čas zabudlo, že je vo vojnovom stave a stalo sa konečne krajinou veriacich. Všeobecnou vierou je, že teroristi tiež sedia doma pri televíznach obrazovkách a že pásy s výbušninami nepoužijú prv, ako sa dovedia výsledky zo štadiónov, kde majú zastúpenie ich božstvá a idoly v mnohých mančaftoch. Táto viera je spojená aj s ďalšou nevedeckou vierou, že sa Francúzko s podporou domácich fan(a tikov) stane opäť majstrom Európy.

 

Zápasy Majstrovstiev Európy nezatielil ani BREXIT. 

Veľká Británia sa spamätáva z opice, do ktorej sa dostala opíjaním mokrými rožkami, že “svoje si nedáme, cudcie nechceme”, že: ” vo Veľkej Británii majú byť a žiť iba Veľkí Briti, inak budú všetci v (b)riti”. Zahoreli vatry zvrchovanosti a zabralo heslo: “v Anglicku po anglicky”, i presvedčenie, že “Londýn je zemepisným stredom sveta” a že tak, ako kilogram je a zostane vždy len kilogram, tak aj libra zostane vždy librou a nie funtíkom.

Nemci a Turci porazili Slovensko

  Island spôsobil druhý brexit

To sú u nás najsleodvanejšie a najdiskutovanejšie témy.

Vráťme sa aj my na skok k účinkovaniu našich sokolíkov. Podcenili Wales, precenili Rusko a začali brexit  Angličanov.

ISLAND dokonal dielo skazy a druhý brexit je dokonaný.

Napokon, ako už častokrát predtým, nám škrt cez rozpočet urobili Nemci a Turci. Partia okolo Schweinsteigera, posilnená Özilom a ďalšími tureckými osmanmi, (dnes sa hovorí: esami) nás poslali domov s nepeknou nádielkou. Angličanom sme však nielen zobrali bod, ale, zdá sa že aj zhnusili šport, ktorý ich krajina dala svetu.

 

Islanďania iste vyškolia aj farebných i bielych Francúzov a opäť sa ukáže, že mužstvá zlepencov jednoducho nefungujú a sú menej odolné ako púhych 300 000 nadšených Vikingov.

Ktovie, ako všelijako sa ešte zapíše Slovensko do dejín EU, keďže o pár dní začne historicky prvé panstvo Slovákov nad národymi Európy. Podľa papierových predpokladov by naše predsedníctvo malo trvať celého pol roka, ale ktovie. Ak za nás bude kopať garnitúra okolo Pič Koly – ho  a K – ali-náka, možno vyriešime dilemu EU veľmi rýchlo. Títo Robertkovia sa však dlho hľadali a sú zohratí tak, že sú už dávno: Európskymi majstrami korupcie. 

ag.tbc

 

Komentovať