Posviacka nového “svätostánku” v Trnave

Posviacka nového “svätostánku” v Trnave

22.8. 2015 som mal možnosť  zúčastniť sa “posvätenia” nového – ako sa viackrát vyjadrili moderátori – “svätostánku” v slovenskom Ríme- Trnave.

Vizuálne ide do nový futbalový štadión s názvom: štadión Antonína Malatinského, nazvaného: City aréna. V skutočnosti ide o osobný majetok sv.Vladimíra Poóra, duchovného syna sv.Vladimíra Mečiara a pána Roberta Fica. Predchádzajúci mestský magistrát sv. Vladimírovi  predal pozemky k stavbe za 1.- (slovom jedno euro). Väčšinový podiel darovala majiteľovi vláda, a sv. V. Poór si od bánk požičal ďalších 13.mil éčiek, ktoré  možno bude aj splácať z budúcich výnosov. Preto “prvý výkop” urobil práve on. Nevadilo mu, že ho národ vypískala, keďže mnohí sa cítili ako – do zadnej časti poniže chrbáta-  kopnutý. Terajšie vedenie mesta radšej neprišlo.

Vrcholom nevkusu bolo tzv. posväteniee štadóna akýmsi zmanipulovaným rím. kat. duchovným, ktorý tam drmolil qázi modlitbu a pofŕkal štadión svätenou vodou. Čakalo sa, že bude posvätená kaplnka, ktorá je vo vnútorných priestoroch štadióna, ale stalo sa viac!(?) Isté je, že tento akt kresťanskej misii na Slovenku nepomohol. Mnohí si iba zanadávali a prispeli tak k posviacke svojským spôsobom. Údajne, maketu štadióna posvätil sám rímsky pápež, preto sa pán farárko nemusí báť, že bude z Trnavy vykopnutý ako arcibiskup Bezák.

Podľa priebehu osláv by sa zdalo, že na štadióne budú hrať futbal a zabávať sa najmä dva druhy ľudí:  rímski katolíci  spolu s komunistami. Týchto privítala zase česká kapela, ktorá sa pre zmenu predstavila pod obrovskou červenou zástavou s kosákom a kladivom! Vrelé díky, soudruzi! 

      Už pred otvorením sa poloinkognito prišiel poďakovať sponzorovi Smeru sám veľký mufti – birmovaný komunista Robert Fico. Takto nemusel nikomu vysvetľovať či pil, alebo nepil Coca Colu tam a tam, alebo aký je momentálny stav jeho a manželkinho účtu na Belize. Samozrejme, ani reklama Coly nechýbala v mega prevedení a v jej žiare sa zabávali, popíjali a srdečne sa do kamier vyškierali zástupy poskokov z vládnej štátostrany.

Ešte že prišli aj bývalí páni futbalisti z čias skvelého Spartaka na čele s Jozefom Adamcom a Karolom Dobiášom, a tiež svelí bývalí internacionáli z Ajaxu Amsterdam. Spartakovci síce prehrali, ale všetci im to odpustili. Aspoň ukázali, ako sa hrať má. To sa už nedá celkom povedať o terajšej garnitúre Spartaka, ktorý prehral O: 2 ( a to ešte musel byť rád) s ôsmym mančaftom brazílskej ligy. Modlitba dp.farára ostala nevypočutá. Ak sem zase raz prídu hrať Croyfovci, alebo azda Santosovci, zase sem pôjdem, napriek (zne)sväteniu, ktoré sa tu udialo.

ag.tbc

Komentovať