Globálne povodne

Jún začal globálnymi povodňami. Začali dvomi hurikánmi v USA, (Oklahoma), ale tam boli rýchlo vystriedané obrovskými lesnými požiarmi. “Kde si zmokol, tam sa suš..”. Povodne sa rozšírili vo veľkej časti EU. Vylial sa Dunaj, Vltava, Labe a najviac zdanlivo utrpelo Nemecko, Rakúsko a Česko.
Miliónové škody neobišli ani naše Slovensko. Komu najviac tečie do baganiec? Nám všetkým!
Ficovi a Glvačovi naopak povodeň pomohla viac ako jeho povestná hlava a nalievanie sa ficokolou. Čaploviča v médiach – najmä u niekdajšieho tajného moderátora Ta-2 -vystriedal minister vojny. Rozkrádanie vo VSS (nejde o futbalové VSS), ale o ošklbané vojenské spravodajstvo, si pre veľkú vodu nikto ani v päte nevšimne. Katastrofa je, ak niekomu zaleje voda záhradu alebo pivnicu! Kto si všimne zvyšovanie nezamestnanosti, ak si môžu ľudia vyfotiť kulminujúci Dunaj a Moravu? Najväčšie nebezpečenstvo je rozkrádanie protipovodňových zábran a nie štátu. Najmokrejší paradoxne ostal – pán Suchodolský! No, zatiaĺ aspoň ostal….
Povodeň pomohla na Slovensku vyriešiť zdravotníctvo aj školstvo. Okresný súd na východe oslobodil Bakiho Har al ina a narkobaórn si konečne bude môcť užiť svoje peniaze. Fico priznal, podobne ako súdruh prezident, že rozdelenie republiky im prospelo. Počiatok krachu Karga je výborná správa pre investorov, ktorí nevedeli čo s naplavenými financiami. Za normálneho stavu Dunaja by sa ho možno v tejto gubernii spýtal, či pil, alebo nepil a či z peňazí zohnatých vlastnou hlavou zaplatí aj 6O mil škodu za zákaz zisku poisťovní, ktoré sľúbil ak prehrá arbitráž.
Záverom možno skonštatovať, že ku globálneym povodniam a škodám, ktoré spôsobujú vody inde vo svete, my na Slovensku máme škody stále skôr – zo záplav podvodov. A keďže sa žije, koná a myslí podvodne a Gorila sedí pevne v sedle, potrebuje Ficošík – osobného generálneho prokurátora a to urýchlene. Dúfajme, že toto všetci pochopia.
Blahoslavené povodne!
Kým väčšine škodia, ficovičovcom sa nič lepšie nemohlo prihodiť. Zostáva veriť, že je tu niečo, čo by mohlo aj zhorieť, aby sme sa usušili. Že by Štátne lesy? Podľa postoja k Smrečine sotva. Podvodne majú na Slovensku zelenú. Bože, dokedy?

/p.s. A nemohol by si aj mne, pane, súčasne urýchlene zvoliť aspoň takého malého osobného prokurátoríka? ag.tbc./

Komentovať