Globálne oteplovanie

Globálne oteplovanie

Máj sa dnes končí a môžeme povedať, že bol taký, ako si ho naši predkovia predstavovali. Studený! Lenže- studený máj, v stodole raj! Ak teda chce niekto hľadať najrýchlejšiu cestu do raja, treba ísť do stodoly. Ak nemáte, skúste u susedky. Ale nie je to podmienka. Zažiť niečo z rajskej blaženosti je možné aj mimo stodoly. Pozor však na rajské pokušenie! Istý nemenovaný pár to nezvládol.
Lenže máj – to je aj lásky čas! Vďaka jej sile začína globálne otepľovanie u mladých, i u tých skôr narodených. A to aj napriek zamračenej oblohe, drkotaniu zubov a podozrivo nízkym teplotám.
Globálne oteplovanie nezadržateľne pokračuje aj napriek studenému počasiu. Napríklad v našej spoločnosti na Slovensku.
SASkári za zamilovali do odídeného KáDéHáka Daniela Lipšica a začínajú slabikovať Otčenáš. Keď sa pozrieme iným Smerom, tam je tak teplo, ba až súdružsky vrelo, že povyliezali aj mnohí bývalí i terajší tajní a úplne nehanebne sa obnažili – stali sa – zjavní! Akurát o najvyššom pohlavárovi sa stále nevie, či sa bol schladiť tou Cocacolou, alebo nebol a či práve tam, alebo niekde inde vlastnou hlavou zohnal tie milióny, za ktoré si môže kúpil Matovičov koľko chce. Osobne tipujem, že pil a jeho hlas sa nie náhodou ponáša na neho samého.
Oteplenie v cirkvi našej luteránskej je tiež zjavné. Prím udávajú páni biskupi. Doživotne zamrznutého konseniora myjavského seniorátu rozohriali a potlačili na miesto seniora. Jeden z nich je rozhodnutý pri najbližšej príležitosti odovzdať mu aj svoj biskupský plášť. Tak hovorí Písmo: Kto žiada seniorskú košeľu, daj mu aj plášť. Aj emeritný generálny je odškodnený a môže si k dôchodku trochu prilepšiť na nesystemizovanom miestočku v zbore. Tak každý vidí veľmi teplé vzťahy aj v hlave, aj v údoch.
Globálne oteplovanie zasiahlo v máji najmä Francúzko a nezadržateľne sa šíri aj k nám. Tam je niektorým tak veľmi teplo, že neodkážu už rozoznať ani chlapa od ženy. Zo zadu sú vraj rovnakí a pasujú do seba tak, či onak. Na populačnú explóziu v januári sa Francúzi tešia márne. Globálne oteplovanie je holou skutočnosťou.
ag.tbc

Komentovať