Násilie na kresťanoch v Keni

V nedeľu 1. júla 2012 v mestečku Garissa na severovýchode Kene prepadli dvaja maskovaní muži kresťanskú modlitebňu a počas bohoslužby hodili doň granáty. Keď veriaci utekali von, tam ich už čakali ďalší dvaja muži so samopalmi a začali ich strieľať. Najmenej 17 kresťanov zabili a 60 ranili. Podobne teroristi zaútočili granátom na katolícky kostol a ranili tri osoby. Pôvodcami útokov sú pravdepodobne somálski milicionári. Kresťanské organizácie a cirkvi proti tomuto násiliu ostro protestujú.

(www.idea.de)

4 Komentáre k “Násilie na kresťanoch v Keni

  1. mustafa

    "Kresťanské organizácie a cirkvi proti tomuto násiliu ostro protestujú."

     

    krestania v bohatych krajinach (ktore by boli schopne razne zasiahnut) zvysoka kaslu na nejakych krestanov v Keni a arabskych krajinach. Krestanov tam dusia den co den a okrem par politicky korektnych pokecov ziadna "krestanska" krajina ani prstom nepohne. Teda samozrejme pri konflikte medzi krestanmi a moslimami v Bosne a Kosove sa "krestanske" krajiny "osvedcili".

    1. misko

      Pokiaľ ja viem, tak v RKC je dosť veriacich, ktorí sa za prenasledovaných kresťanov v iných častiach sveta modlia. Preto nemôžem súhlasiť s tým, že kresťania v bohatých krajinách zvysoka kašlú na kresťanov v Keni a arabských krajinách.

      Marana tha! 

      1. mustafa

        modlenie sa v klude vlastneho domu pripadne modlitebneho zhromazdenia je isto velmi namahava, riskantna a obetava cinnost, najma ak treba pohnut kostrou. co tak sa pomodlit za topiaceho sa, aby sme nemuseli do vody? alebo rovno za jeho dusu, aby sa rychlejsie dostala z ocistca, ked sa utopi? obavam sa, ze privela ludi (nielen v RKC) si myli vieru v Krista s bielou magiou.

        co tak samaritan verzia 2? isiel okolo polomrtveho samaritan, ulutostilo sa mu biedneho i pomodlil sa za neho…

        1. misko

          Nie je to trochu nasiaknuté kantovskou etikou – cení sa iba to, čo je namáhavé? 😉

          Bez modlitieb zbožných duší by sa kresťanstvo do Kene ani nedostalo.

          Ale máte pravdu.. tie ostré protesty proti násiliu na kresťanoch sú smiešne. Čo však znamená rázny zásah, ktorý ste spomínali?

          Marana tha!

Komentovať