Ľutujem herca Roberta Rotha

Na webe denníka SME bol uverejnený 10-minútový monológ -video herca SND R. Rotha. Po jeho vypočutí som pocítil iba ľútosť nad ním. Nepovedal nič nového pod slnkom na túto tému. Vraj slobodné myslenie ho vrhlo na stranu neveriacich -ateistov.Ak mu vraj niekto ukáže Boha, uverí. Toto povedali v dejinách už mnohí. Boha nikdy nikto z ľudí nevidel. No osobne Ho videli v Ježišovi Kristovi ,ktorý prišiel z lásky k nám ľuďom na Zem ako človek, aby nám svedčil o Bohu-Otcovi. Náš Boh je Láska. On miluje bez rozdielu všetkých ľudí, teda aj p. Rotha. Súčasne sa ale nikomu nevnucuje.Každý človek má slobodnú vôľu rozhodnúť sa, či prijme túto Lásku, súčasne Cestu, Pravdu a Život, alebo ju odmietne. Ak ju odmietne, sám seba odsúdi do zahynutia, lebo život nekončí po smrti. Ešte je čas milosti obrátiť sa. Aj pre R. Rotha, či iných.

Prosíme Ťa, Duchu Svätý, obráť neveriacich a daj, aby boli zachránení.

3 Komentáre k “Ľutujem herca Roberta Rotha

  1. ragnar

    luto, ako luto…

    nemyslim si, ze Robert Roth je typ povrchneho a nehlbaveho cloveka. aj ked uverim az ked uvidim hovori za vela… mozno aj hladal a nenasiel… a mozno nestretol niekoho, kto by mu bol prikladom vo viere. takze v tomto nasom na 80% krestanskom narode to je celkom slusna spatna vazba hlavne pre nas. on ma sancu este uverit, ale my sa mnohi vobec nezmenime k lepsiemu.

     

     

     

    1. tabak

       Ako sám hovorí, "radosť z myslenia ho prekoprcla na ateistickú koľaj".  Ja osobne plne rešpektujem jeho vieru. Je prinajmenšom zaujímavá.  Hovorí napr. , že verí, že každý čovek má guľu ( rozumej okolo seba) – verí vo výmenu energie a verí, že človek je fabrika , zhluk bio- a najmä chemickýh procesov.Z toho je jasné, že  je pomerne veľmi silne veriaci...

      Zaujímavé je akurát to, že v tú guľu verí bez toho, aby ju videl, tým menej  sa dá vidieť výmena energiií a  tiež sa nedá vedieť a vidieť , či chemické procesy niečo riadia, alebo ich niekto  riadi, kým  Boha  mu má vraj  niekto viditeľne ukázať. V skutočnosti sa ľuďom sám Boh prišiel ukázať osobne a mnohým to nepomohlo. Ježiš povedal o tom, že – nechceli ste…( Z Ježišovej gule neprijal nič.)

            Podľa niektorých by sa mal Ježiš  ešte raz ukrižovať, alebo možno obesiť a ak by vstal z mŕtvych- možno by sa dali potom presvedčiť  a uverili by. Je tu ale  problém – trest smrti je v EU zrušený, tu by Ho dnes odsúdili na doživotie… ale vzhľadom na Jeho večnosť by mal svet problém s výberom väznice.

           

          

      1. tamara

         Mám otázku –  herec Robert Roth hovorí tak vysoko odborne o tých guliach.

        Teda chcem sa spýtať- týka sa to aj žien? Alebo sú to gule, čo majú iba určití ľudia? Naznačuje čosi: Roth– červený?  Stern? Weiss? Alebo Robert? Vopred ďakujem za odpoveď.

Komentovať