Nové vianočné CD – Prišiel k Nám Boží Syn – vydal Mužský spevácky zbor pri CZ ECAV Záriečie

Vianočné CD Mužského speváckeho zboru ECAV Záriečie obsahuje 10 vianočných piesní z Evanjelického spevníka so sprievodom organu i ľudových nástrojov. Odporúčame.

 

Objednať si ho môžete na dobierku mailom:
 
cd.zariecie@gmail.com Táto emailová adresa je zabezpečená proti spamovým robotom, musíte mať aktivovný Javascript na jej zobrazenie
 
Cena: 6€/ks + 2€ poštovné,balné
 
V objednávke uveďte Vaše meno, priezvisko, adresu doručenia a počet kusov.
Pre hromadné objednávky z farských úradov poštovné zdarma, možnosť platiť prevodom na účet.
 
Informácie o predaji na stiahnutie <<<tu>>>

POZVÁNKA NA PODUJATIA PREDSTAVENIA CD

 Pozývame Vás na podujatia spojené spredstavením vianočného CD:
——————————————————————————————————

Image
27.11.2011 9:30 Záriečie – kostol

(Slávnostné uvedenie CD na službách Božích s večerou Pánovou)

4.12.2011 16:00 Púchov – ev. kostol
(Príležitostné služby Božie)

6.12.2011 17:00 Bratislava – Hlavné námestie
(vystúpenie v rámci podujatia Nadácie výskumu rakoviny)

 

 

 

Z histórie spevokolu:

Prvé kroky k založeniu mužského speváckeho zboru siahajú do veľkohočného obdobia r. 2008, kedy sa pár mladých nadšencov rozhodlo len-tak si zaspievať viachlas v zariečskom chráme. Bolo z toho vystúpenie na veľkonočný pondelok a spievala sa pieseň Chvála tebe Bože náš. Motiváciou pre nich boli spomienky na viachlasný spev v chráme, ktorý sa uchovával po celé desaťročia. Ten bol typický nielen pre spev duchovných piesní z Tranoscia ale i pre miestny folklór.

Keď sa v tom istom roku (2008) v druhú adventnú nedeľu konalo v Záriečí stretnutie spevokolov púchovskej doliny, br. farár chcel ku trom spevokolom prizvať ešte štvrtý. Pôvodný zámer bol pozvať spevokol z Necpál, keďže sa však necpalčania zúčastniť nemohli, muselo sa nájsť náhradné riešenie. A práve vtedy sa zbor dostal do svojej fungujúcej podoby, kedy ho tvorilo 12 členov, pričom na premiére stretnutia spievali desiati a to piesne: Chvála Tebe Bože náš a Ó Pane drahý (druhá s inštrumentálnym doprovodom klávesy – Martin Melišík). Od vzniku pracoval spevokol pod vedením Martina Melišíka, ktorý prišiel na  zárieckú kantorskú lavicu práve v roku 2008 a v roku 2009 bol zborovým konventom zvolený za kantora zboru.

Repertoár spevokolu tvorili spočiatku piesne z evanjelického spevníka, ktoré interpretoval v jednoduchých trojhlasných harmonizáciach. K tomu využíval sprievod hudobných nástrojov (organ, klavír, cimbal, kontrabas, akordeon, husle, viola, gitara). Postupne spevokol skúšal interpretovať i umelecky spracované skladby z dostupnej literatúry. Spevokol postupne rástol a prišla i túžba natočiť vlastné CD. Jeho motív bol od začiatku orientovaný na vianočné piesne. K takémuto dielu však chlapci potrebovali niečo viac, ako len vedieť zaspievať melódiu. Preto požiadali o odbornú konzultáciu Ivanu Sabanošovú z Bratislavy. S ňou sa Martin Melišík zoznámil ešte ako púchovský kantor pri vystúpení mládežníckeho spevokolu z Evanjelického lýcea v púchovskom kostole. Spolupráca však nabrala oveľa vyššie obrátky a 17.10.2010 si ju spevokol zvolil za dirigentku a umeleckú vedúcu. Pod Ivaniným vedením funguje spevokol dodnes a chlapci svoje rozhodnutie neoľutovali. Veď ich priviedla k vytúženému CD, ktoré spoločnými silami pripravili k oslave narodenia Spasiteľa. 

3 Komentáre k “Nové vianočné CD – Prišiel k Nám Boží Syn – vydal Mužský spevácky zbor pri CZ ECAV Záriečie

  1. slavo

    super vec. blahoželám aj ja k tejto práci. Myslím, že ako vianočný alebo adventný darček by sa to páčilo veľa ľuďom.

    1. Ďakujeme veľmi pekne. Dúfame, že naša snaha bude požehnaná a vnesie Boží pokoj a radosť do mnohých domácností.

       

Komentovať