Kniha Koho Boh osloví na 4 CD

Výbor misie ECAV na Slovensku vydal zvukovú podobu kázní nemeckého evanjelického farára Wilhelma Buscha, ktoré knižne vyšli v zbierke Koho Boh osloví. Štyri CD ponúkajú príjemnú kombináciu duchovného slova a hudby. Sú zaujímavé, pútavé, mimoriadne obohacujúce, povzbudzujúce a poučné.

Meno Wilhelma Buscha nie je kresťanom na Slovensku neznáme. V roku 1993 vyšla v slovenčine asi najznámejšia jeho kniha Ježiš náš osud − zbierka evanjelizačných kázní, ktoré prednášal nielen v Nemecku, ale aj po celom svete. Okrem toho vyšli v slovenčine aj iné jeho zbierky kázní, ako Ježiš náš pokoj, Ježiš náš kráľ a iné.

Kniha Koho Boh osloví vyšla tlačou v roku 2006. Od tých ostatných sa líši najmä tým, že kázne v nej obsiahnuté nie sú evanjelizačné, ale povzbudzujúce. Wilhelm Busch v nich odpovedá na mnohé naliehavé otázky Božích detí, ako napríklad prečo Boh niekedy mlčí a necháva nás čakať, prečo niekedy naše modlitby nevypočuje, či Boh nie je nespravodlivý, či je férové, ak si Boh povoláva do služby tých, ktorých my odsudzujeme, a podobne.

Výbor misie ECAV na Slovensku ponúka túto knihu vo zvukovej podobe. Na štyroch CD je načítaných všetkých 20 kapitol tejto útlej knižky, pričom svojím hlasom poslúžili sestry Hanka Peničková a Silvia Kissová a bratia Miroslav Hvožďara a Ján Jančo.

Každé CD obsahuje 5 kapitol, ktoré sú oddelené príjemnou hudbou rôznych žánrov. Kým na jednom CD znejú organové skladby, iné obohacujú melódie klasickej hudby, ale nechýbajú ani melódie z Evanjelického spevníka a mládežnícke melódie. Hudbu zaranžoval a nahral Štefan Kiss a o výrobu záznamu sa postarali zvukoví majstri Tamás Dobosi (nahrávka) a Ondrej Rosík (strih a mixáž).

Zvuková kniha Koho Boh osloví je vhodným darčekom pre tých, ktorí prahnú po duchovnom povzbudení, ale pre vek či chorobu nemôžu prichádzať do spoločenstva alebo čítať kresťanskú literatúru. Zamyslením z tejto knihy si môžete spríjemniť aj dlhú cestu auto alebo v pohodlí obývačky dopriať odpočinok svojim očiam a započúvať sa do povzbudzujúcich myšlienok W. Buscha.

Zvukovú knihu W. Buscha si za 7 eur môžete zakúpiť na Generálnom biskupskom úrade ECAV na Slovensku, môžete si ju objednať telefonicky na telefónnom čísle 0918 828 010, e-mailom na e-mailovej adrese misia@ecav.sk, alebo môžete využiť online objednávkový formulár.

Veríme, že vám toto dielo prinesie mnoho duchovného povzbudenia, sily a novej múdrosti, ako aj príjemný zážitok z počúvania.

Vypočujte si zvukovú ukážku

Komentáre k “Kniha Koho Boh osloví na 4 CD

  1. datatip

    Vrele doporučujem túto knihu čo aj v textovej podobe. Aj keď som ju prečítal, je vždy možné k čomu sa tam vrátiť. Preklad Tomáš Gáll z nemeckého vydania v roku 1982. V písomnej forme vydala Evanjelizačná sekcia Vnútromisijného výboru Ev. a.v. na Slovensku. Zvuková ukážka je zo začiatku knihy.

Komentovať