Blahoželáme!

Blahoželáme našim dvom kandidátom -evanjelickým teológom, obyvateľom Svätého Jura, Prof. ThDr. Júliusovi Filovi, Dr.h.c., 59 ročnému vysokoškolskému učiteľovi, ktorý v komunálnych voľbách za poslanca mestského zastupiteľstva obsadil najlepšie – teda prvé miesto. Dostal 937 hlasov. Kandidoval za SMER-SD. Brat Ľubomír Batka ml. Mgr. PhD., 36 ročný vysokoškolský učiteľ,t.č. aj zborový farár, obsadil v poradí siedme miesto s počtom 660 hlasov. Obaja sa teda dostali medzi zbor jedenástich radných pánov. K úspešnej voľbe im srdečne blahoželáme a prajeme veľa Božieho požehnania, múdrosti, rozvahy i zodpovednosti, síl a zdravia. Nech sa všetko v meste deje k blahu a prospechu mesta a jeho obyvateľov, v tom aj členom nášho cirkevného zboru.

Pre úplnosť dodávam celú zostavu novozvolených poslancov mestského zastupiteľstva vo Sv. Jure podľa straníckej príslušnosti: 5- za SDKÚ-DS + SaS + KDH; 2 – za DS; 2- nezávislí; 2 – za SMER-SD. Za primátora mesta bol z piatich kandidátov opätovne zvolený 57 ročný Ing. Alexander Achberger za SMER-SD +SNS+ ĽS-HZDS. Oficiálne výsledky sú uverejnené na www.svatyjur.sk .

16 Komentáre k “Blahoželáme!

  1. mustafa

    a zaroven blahoprajem aj spolustranikovi uspesneho Prof. ThDr. Júliusa Fila, Dr.h.c, em.b. , ktory zvitazil v primatorskych volbach v Bratislave. Trikat Slava!

      1. mustafa

        neviem, ci prave s tym Korcom to bol dobry napad… Je sice od spinavej konkurencie, ale zrovna konkretne jeho by som netoto…

      2. Korec asi sam najlepsie vie, ci sa dal prenasledovat za vieru, alebo za navrat kapitalizmu v neoliberalnom globalizovanom  prevedeni. Podobne ako nas generalny biskup P. Uhorskai.

    1. tinuška

       S Tisom ste úplne mimo, ale je to voda na mlyn pre vašu rétoriku, samozrejme. Raz pravdu spoznáte, o to sa nebojím. 

      Mustafa, s tou ŠPINAVOU konkurenciou – to ako katolícka cirkev? V tom prípade je špina, čo tu produkuješ, morálne bahno a hanba pre vašu cirkev.

      1. mustafa

        Ja som predsa hanba ECAV vseobecne. Ved ohovaram este aj vlastnych.

        A pokial ide o Tisa – to sa predsa uz vysvetlilo. V 1918 v Mnichove sa nechal na ulici malovat chlapikovi s kratkym fuzikom pod nosom a ten mu povedal: "Hned ako sa vratis domov, vstupis do Slovenskej Ludovej Strany! Mam Bozie poverenie spravovat celu Europu a teba k tomu raz budem potrebovat." A tak sa nas mily Tiso ako spravny farar podrobil voli bozej.

        > Raz pravdu spoznáte, o to sa nebojím.

        To je sice pekne, ze raz , ale mne by sa to velmi hodilo uz dnes. Vcera som totiz daco pokonil na serveri a neviem to za ten svet dat dohromady. 🙁

      1. ak sa da od uspesnych kandidatov na obecneho poslanca dopracovat k snimam zo starych filmov jednej mladej herecky, tak potom sa uz da naozaj dopracovat odvsadial hocikam.

        1. mustafa

          Doteraz som si myslel, ze kriticke myslenie znamena, ze kriticky vyhodnocujem vsetky informacie, ktore mam k dispozicii k riesenemu problemu (v tomto pripade MV) k dispozicii. Alebo to chapem nespravne a ma to byt tak, ze ked ten a ten mudry a dobry (Radicova, Dostal, Osusky) povie, ze MV je uzasna, rozleje sa mi usmev po tvari a bezim ju hned s nadsenim volit? To akoze keby tato partia postavila za kandidata na BA primatora Meciara alebo ladoveho medveda, tak ho budes volit? Nie som si isty, ci toto myslenie nie je prislusne skor inej denominacii, na Slovensku toho casu asi vacsinovej.

  2. Brat emeritny biskup preukazal velku obciansku statocnost, ked sa prihlasil k politickej orientacii, ktora je na pode evanjelickych medii systematicky dehonestovana.

    Napriek tomu, ze poslednych 6-7 rokov ho sustavne skandalizuju obsadil najlepšie – teda prvé miesto.

    1. mustafa

      To je celkom zaujimava informacia. Da sa to prosim dako upresnit, brat polny kurat (alebo uz opat prokurista?)? Aka teda je ta politicka orientacia, ktoru evanjelicke media systematicky dehonestuju? Priznam sa, ze nie som velmi pozorny citatel a daco mi mohlo naozaj uniknut.

Komentovať