Umyté prasa do kaluže blata, alebo…

“Umyté prasa do kaluže blata” – alebo búrka v nočníku

Búrka v nočníku (nespisovne: v šerbli) bola hlučná, ale okrem smradu, ktorý sa šíri z koaličného zlepenca, nič mimoriadne, ani nečakané a najmä zásadné sa nestalo. Pán Danko je aj naďalej zásadový. Základná zásada, ktorej sa drží je: kto si čo bezočivo ukradne, toho to je a nikoho do toho nič nie je, ani premiéra Fica. Ak je aj plukovníkom, ale len vo svojej vlastnej družine. Tiež sa ho pán Andrej nepýta, koľko a ako zohnal vlastnou hlavou koruniek, ani či pil, či nepil Coca Colu, ani ako to bolo s Počiatkom na jachte. Čo bolo bolo, terazky je Andrej kapitán a veliť svojmu na všetko odhodlanému hochštaplerovi bude sám. ( Ďakujem vám. Nebolo toho veľa, ale aj tak ďakujem všetkým.  A učiteľom zvýšim platy o 6 % čo nevidieť, tak musia byť ticho. Ďakujem vám. A odídem kedy ja chcem! Ďakujem vám všetkým, čo držíte pusu a krok). Ak ho chce predseda vlády vymeniť, oznamuje kapitán Danko, dobre, ale nový nebude inakší a zvyšnú robotu dokončí podľa pôvodného plánu.

Takže: žiadne manévre, ani rozpad zle-penca nebude. Chvíľu to trvalo, ale nakoniec pochopil, že v opozícií sa kradnúť nedá a obľúbené moralizovanie tiež nemá tú váhu, ako keď je vo vláde. Toto je taká istá búrka, ako tá na súde, kde sa po rokoch nominanti J.Slotu až po rokoch dostali, ako keby sme nemali generálneho prokurátora. Ak aj máme, nie je náš, ale len “spolužiakov” a preto tu sa nič zásadné neudeje. Pre tú srandu, skúste sa rozpamätať, kedy naposledy naše súdy odsúdidili veľkozlodejov. Ak bezbožníci spreneverili skutočný balík, dá sa vždy dohodnúť. Ak policajti chytia niekoho na družstevenej kukurici, tomu sa to priráta a v priemere z toho bude exemplárny trest.

Pán Bugár v tom má jasno od začiatku. Ak sa budú stavať cesty, budú aj tunely. Keďže za dlhé roky keď bol v opozícii bol naučený na skromné príjmy, terajšie príjmi mu už bohato stačia, len to treba dotiahnúť do konca…

Táto búrka v nočníku zanecháva okrem smradu aj niekoľko veľmi smutných pohľadov na roztápajúcich sa demokratických snehuliakov: Šebeja, Petra Kresáka, a Luciu Žitňanskú (a ďalších), ktorá už reprezentuje “spravodlivosť” a la Kaliňák a Packa.

 

Poučenie:

Nevstupuj na chodník bezbožných

a nekráčaj po ceste zlých.

Nevšímaj si jej, nechoď po nej,

vyhni sa jej a obíď ju! 

Veď nemôžu spať, ak neurobia zlo,

sú okradnutí o spánok,

ak neprivedú niekoho ku pádu,

pretože jedia chlieb bezbožnosti

a pijú víno násilia.” Príslovia 4, 14- 18

Komentovať