Najvyšší súd rozhodne rozhodne

Fejtón – Novovzniknutá Národná protiteroristická jednotka má za sebou prvý úspešný zásah. Kde inde, ako v niekdajšom srdci SNP a v terajšom srdci strany Marianovcov. Nezasiahli však proti tvrdým mužom z Marianovej strany, ani proti vyveseniu fašistických symbolov, dokonca ani proti verejnému páleniu vlajky EU, ktorej je mimochodom Slovensko členom, ba ani proti pomerne rozšírenému páleniu ( slivovice načierno).     Zasiahli proti Sheile Sz. – podnecovateľke k “národnostnej (ozaj, ktorej národnosti? ) rasovej ( odpusťte, ale neviem si spomenúť na to, proti ktorej rase) či etnickej( fakt neviem, proti ktorému etniku) nenávisti.

NPK teda dokázala, svoju opodstatnenosť. Pán R.Fico mal “dobrý čuch”, váš skutok neomylne vopred zavoňal a zavčasu založil novú NPJ. (Možno sa svojím čuchometrom blysol pán minister vnútra, keďže razie u Bašternáka zatiaľ nevychádzajú a prokurátor môže pokojne spať). 

Tu však bol v pohotovosti aj prokurátor, ktorý hneď vedel, čo robiť a aj urobil, ba dokonca – a toto fakt kvitujem – aj sudca Špecializovaného trestného súdu v B.B. konal okamžite. Žiadne prieťahy, žiadne tvrdenie, “skutok sa nestal”, žiadne pochybenie orgánov činných v trestnom konaní a prepustenie páchateľa (ky) na slobodu. Tu vidíme, že to iba zlé jazyky opakujú a tvrdia, že súdy a prokuratúra nekonajú, keď konať majú. Oni konajú a chránia právo a spravodlivosť – padni, komu padni. 

A aj hovorkyňa polície Denisa Balagová si zaslúžila svoju mzdu, lebo uistila, že polícia “pri každom podozrení z trestnej činnosti bude postupovať v zmysle platnej legislatívy”. Kto by nejasal, kto by nevzdal hold, že polícia – nielen v tomto prípade, keď nezodpovedné pálenie a cikanie ohrozilo bezpečnosť štátu, – bude postupovať v zmysle platnej legislatívy. Toto uistenie Slovensko potrebuje ako soľ.

Dvere basy sa môžu za mladou ženou zatvoriť až na šesť rokov, čo by orgány v trestnom konaní už boli aj zrealizovali, keby sa dotyčná nebola neodvolala. A tak rozhodne rozhodne Najvyšší súd. 

Matovičovo podanie na ÚS, či možno slobodne hovoriť a ukazovať obrázky v parlamente bude musieť počkať – napokon to už vie každý, politici koalície, novinári a najmä kapitán Danko, že: rozhodne sa obrázky ukazovať nesmú, lebo je to nemorálne!

O tom, čo táto pani ukázala a vykonala sa mohol tiež na vlastné oči každý presvedčiť ( škoda, že to nebolo natočené kvalitnejšie). Pani tvrdila, že” trhala stránky z knihy The Quran – koránu(?), následne ich zapálila a omočila”. Spomínaný sled udalostí by mohla byť azda aj poľahčujúca okolnosť, lebo ak by ohník nehasila, mohla by byť obvinená aj z verejného ohrozenia bezpečnosti podpaľačstvom. 

Jej sprievodné výroky na adresu inoveriacich (“paraziti a svrab”) sú však škaredé a zovšeobecňujúce. Určite nie všetci sú takí. Nie všetci sú aj napr.teroristi.

Pálenie náboženských kníh je však zaužívané oddávna. V stredoveku sa napríklad istý jezuita, páter Koniáš, preslávil pálením Biblií a iných náboženských kníh z obsahom ktorých nesúhlasil. Aj tak to však bol pokrok – leb to rozhodne bolo humánnejšie, ako pálenie ľudí. Nie tak dávno sa pripomínalo napr. upálenie Jána Husa a Jeronýma Pražského. Vtedy to vyvolalo revolúciu v Čechách a útočné križiacke výpravy celej Európy proti celým Čechám. 

 Preto dnes mnohí odborníci dobre vedia, čo by takéto pálenie a omočenie mohlo spôsobiť! To, že ruské kazetové bomby padajú v Sýrii aj na nemocnice – to je iné! Oni presne vedia, koho treba spáliť a zničiť. Amerika je vo vojne s islamom prinajmenšom od útoku na dvojičky (isteže aj skôr, ale 11.september sa stal medzníkom), vo Francúzku výnimočný stav pre určité udalosti stále trvá. Sú to naši spojenci a sme spolu aj v Nato.

 Chcem sa Vás, pani Sheila Sz. spýtať verejne: chceli ste si iba uľaviť, alebo sa chcete rovno zapísať do dejín novým medzníkom?

Na začiatku je Vaše močenie, ale odveta pravdepodobne vyvolá teroristický útok. Potom zaútočí slovenská armáda v Sýrii a nedá sa vylúčiť stret našich troch MIGov 29 s ruskými a potom…A kde ich budeme všetkých pochovávať? Na to ste nemysleli?

Preto radšej zapáľte nejakú Bibliu – to si nevšimne nikto! 

A ak sa pri tom vykonáte malú potrebu pred kamerou, bude na Slovensku iba viac smiechu a veselosti, aj jáj. Rozhodne nebude konať ani NPJ, ani NKA, ani PS, ani ŠTS a rozhodne nebude konať ani náš Najvyšší súd. Možno len súd Posledný.

Komentovať