Som iný- a nehanbím sa

                                           Som iný – ale strašne ho milujem…

 

      Tak, ako mnohí iní, aj ja som iný. Rozhodol som sa vám to povedať na plné ústa a kto chce, nech teda hodí po mne kameňom…Ale som taký istý človek, ako aj vy. Neviem, či som sa s takou dispozícou už narodil, alebo nie, ale hneď v puberte som zistil, že som iný ako mnohí okolo mňa. Pocítil som v sebe zvláštnu túžbu, áno až lásku k nemu, môjmu doterajšiemu najlepšiemu a najvernejšiemu priateľovi. Som muž a aj on je mužského rodu. Už dlho tvoríme nerozlučnú dvojicu. Naše okolie to vie, lebo nás často vidia spolu. V práci i pri zábave, na ulici, a – načo zapierať, občas spolu aj ležíme… Možno niekto povie, to je : hriech. 

Ale ja sa pýtam: a ty nie si hriešny?! Všetci sme hriešni – a Ježiš miloval hriešnikov a prišiel pre hriešnikov! Navyše: ja ho milujem ! Je milovať hriech? Nie je to náhodou aj v Písme napísané: Láska prikrýva množstvo hriechov?

Mnohí hovoria: to je choroba ( diagnóza) a dá sa liečiť! Ale ja sa nechcem liečiť! Ja chcem  takto žiť a byť. Slobodne…Nehanbíme sa za to!

 

Ako to vyzerá u nás na Slovensku? Veru, mám skúsenosť, že  mnohí sú veľmi netoleratní a odporní moralisti! Boli sme spolu -a nechceli nás napr.pustiť na niektoré miesta…a to je, prosím diskriminácia! Keď sme spolu v nejakej našej obľúbenej putike, nikomu to nevadí. Niektorí si aj  prisadnú a chcú sa rozprávať, alebo aj pripojiť.  Horšie je to na ulici, obzerajú sa za nami a niektorí aj ukazujú prstom- och,  bože, koľko nechutných poznámok som už počul! Je to peké, slušné a správne ukazovať na niekoho prstom, vysmievať  sa a  vykrikovať? Niektorí sú aj agresívni a preto očakávam konečne väčšiu toleranciu a pochopenie.  

Ale kvôli objektivite musím povedať, že sú aj takí, ktorí s nami sympatizujú, už či navnok, alebo v súkromí. Ba chcú nás vidieť a počuť aj v rozhlase a televízii! Som vďačný Slovenskej televízii, že minule v nej aj jeden z  našich mohol vystúpiť a predstaviť sa:  otvorene,  slobodne a bez zábran rozprávať o našich právach a plánoch…(J.S.)

 

Myslím, že to je tá správna cesta. Napokon, veď je známe, že podobných , ako je on i ja, je veľa aj  medzi umelcami, celebritami, politikmi  a honoráciami…

Je síce pravda, že ma kvôli mojej láske, môjmu priateľovi, ktorého vášnivo milujem opustila aj moja žena a aj deti sa ma akosi stránia a nechápu ma. Božíčku, to mi je naozaj veľmi ľúto, ale musia predsa pochopiť, že ja bez neho naozaj nemôžem žiť! Ani deň. Rodina neni všetko. 

Rodičia boli síce inak zameraní, ale dnes je už predsa iná doba. A aj vás, čitateľov, pekne prosím, aby ste sa zamysleli nad týmto našim vzťahom a pokrytecky ma neodsudzovali. Láska je láska, či nie?

S mojím najmilovanejším budem už stále a všade!

Ja sa s mojím vzťahom už neskrývam! Dúhové farby nosím už aj na tvári.

Môj priateľ sa síce ešte všelijako maskuje, ale mne, ako sa hovorí  už každý vidí na nose kto som a čo som… A je nás stále viac! Nielen starších, ale pribúda aj mladých, fešákov i slečien!

    Aby som nezabudol chcem vám ešte predstaviť toho, ktorého tak trašne, strašne ľúbim. 

Jack London napísal o ňom aj  knižku. Volá sa: Majster alkohol

              

       P.S. Na pamiatku prvého pochodu homosexuálov v Bratislave  a podporu bojovníka proti nim, opitého Jánoša Slotu, venuje -tabak.


2 Komentáre k “Som iný- a nehanbím sa

  1. datatip

    Tento príspevok chápem ako iróniu na alkoholizmus. Keďže však v náznakoch môže pripomínať obhajobu homosexuality – aj v náväznosti na nedávny Dúhový pochod zaujali ma dve veci :

    1./ Mnohí hovoria: to je choroba ( diagnóza) a dá sa liečiť! Ale ja sa nechcem liečiť! Ja chcem  takto žiť a byť.

    To znamená,že si uvedomuješ "inakosť" – len nechceš s tým nič robiť. Čo je však za tým ? Módnosť, zvrátený konzumný štýl života alebo čo ?

    2./ Následne si odpovedáš : Napokon, veď je známe, že podobných , ako je on i ja, je veľa aj  medzi umelcami, celebritami, politikmi  a honoráciami…

    To znamená,že sa "prispôsobuješ" tzv. módnym trendom. Aby si sám seba presvedčil (ospravedlnil sa ), používaš citáty z Biblie vytrhnuté z kontextu.

     

    Nazáver – pojem diskriminácia je už v našej spoločnosti taký sprofanovaný, že by som sa ho hanbil v tejto súvislosti používať.

Komentovať