Reinhard Bonnke – Boží kombajn

Zaujímavý príbeh nemeckého evanjelizátora v Afrike, ktorý už niekoľko desaťročí robí evanjelizácie po celej Afrike. Na jeho "krížové výpravy" ako ich nazýva priťahujú veľké počty ľudí, aj preto sám o sebe hovorí že je Boží kombajn.

Jeho vízia je 100 miliónov obrátených kresťanov v tomto desaťročí. Misijná organizácia Kristus pre všetky národy (CFAN – Christ for All Nations) zazamenala za posledných 5 rokov 38 milíónov zdokumentovaných prijatí Ježiša Krista.

Jeho misijné stretnutia majú jednoduchú "liturgiu", jednoducho káže Ježiša Krista, sú pôsobivé a viditeľne na nich pôsobí Duch Svätý.

Jeho organizácia zhromažďuje lístky, ktoré ľudia ktorí sa obrátili na takýchto evanjelizáciach vyplnia a potom ich spracujú a týchto ľudí navštívia a zapoja do miestnych existujich zborov a cirkví.

Prikladám video z jedného takéhoto stretnutia z Lagosu, Afriky. Pôsobivé:

http://www.youtube.com/watch?v=dBWOCMhJ0CA 

 

3 Komentáre k “Reinhard Bonnke – Boží kombajn

  1. miro_ilias

    brat Slavomir, kedze R.Bonke, inak pozehnany Bozi muz, sa zaraduje do charizmaticko-letnicnej skupiny krestanstva, ktora nebyva az tak pozitivne hodnotena zo strany luteranstva.

     

     

  2. microfriend




    Prečo by ľudia, ktorí kričia nahlas Haleluja, nemohli mať vzťah s Ježišom, alebo že by ho nenasledovali? Aký má súvis hlasný krik s nasledovaním Ježiša? Nejde o silu hluku, ale o to či je srdce chladné alebo zapálené! Či je tam nadšenie, alebo vlažnosť. Tých, ktorí na štadióne kričia nahlas Góóóól, niekto nekritizuje, že nie sú zapálení pre futbal…  kričia nahlas, lebo je to prirodzeným prejavom toho, čo tam prežívajú – radosť z gólu. Zástup hlasne kričal Hosana a Ježiš povedal, že keď budú títo ticho, kamene budú kričať… Zhromaždenia prvej Cirkvi boli hlučné, hlasné. Neboli to kontemplatívni ľudia. Tí, čo na tom videu kričia Halleluja, asi vedia, prečo to robia. Bol to ich spontánny prejav, na Bonnkeho kázeň. Skúsme to povedať na bohoslužbách v Európe, že zakričme teraz Halleluja nahlas Pánovi… Reakcia? Zopár nútených zakríknutých prejavov. Je to tak isto na rockových koncertoch v Európe? O čom to svedčí? …. Rozmýšľajme… Potrebujeme sa zobudiť! Potrebujeme zahorieť pre Ježiša! Štatistiky sú také, že v Európe za posledných 30 rokov ubudlo kresťanov. V Afrike naopak ich počet rapídne rastie. Dnes napríklad v Južnej Afrike nenájdete reštauráciu, kde by ste  nevideli väčšinu hostí sa zbožne, spontánne sa pred obedom Bohu poďakovať.  Je tomu tak v Európe? Koľko mesiacov by sme museli v reštaurácii čakať, kým niekoho takého nájdeme, čo je vďačný Bohu za ten obed a nehanbí sa za Ježiša pred ľuďmi a verejne sa Bohu poďakuje? Afričania, čo prichádzajú do Európy sú šokovaní našou vlažnosťou. Ich najväčším utrpením, ako hovoria, je uctievať Boha vo vlažných zboroch. Osobne poznám mnohých z nich. To sa týka všetkých denominácii. Nie len Evanjelikov.

     

Komentovať